Poradna Blu-ray přehrávače a rekordéry


Autor: | Vloženo: 01.04.2018 000 13:52 | Témata: Poradna Blu-ray přehrávače a rekordéry

DVB-T2 a Panasonic DMR-EX87

Ahoj, léta používám DVD rekordér s DVB-T Panasonic DMR-EX87. Znamená to, že s příchodem DVB-T2 ho mohu odložit a nebudu moci používat programovatelné nahrávání? Předpokládám, že ani po připojení k STB s DVB-T2 bych nemohl používat časované nahrávání. Chápu to správně? Díky.

  • Mluno

    Mluno

    5. dubna 2018 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Podle toho co se mi podařilo dohledat má zřejmě i analogový vstup. Potom by stačilo dokoupit set-top-box (stb) s analogovým výstupem (tedy ohlídat si, aby kromě hdmi měl i cinche nebo scart) a bylo by vystaráno. Teda bylo; no znamená to nutnost programovat dva přístroje (set-top-box na to, aby dával potřebný program a video, aby ho nahrávalo). Musím říct, že tohodle jsem se starou tošibou, která neměla digitál po přechodu na digitál po krátké době (roz. asi dvou let) zanechal. A to ta tošiba (RD-XV47) měla něco jako slave režim (nazývaný SAT), v momentě, kdy zapnul stb zaplo i video a nahrávalo, ale dvojí časování se ukázalo jako praktičtější, kdo to měl jinak přebírat.
    Řeším něco podobného se SONY, teda zatím jen teoreticky, ale až DVB-T2 přijde až k nám do antény a až začnou mizet programy DVB-T1, tak to bude horší. Ne ani tak kvůli sobě, já jsem z té tošiby přešel přes nějaké nahrávací stb a mmc (multimediální centra) k počítači, ale kvůli rodičům, které těžko naučím pracovat s videem v počítači (i když DVScheduler má intuitivní webové rozhraní, pochybuju o tom, že by se mi to povedlo).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Jakub Málek

      5. dubna 2018 - Jakub Málek

      Děkuji za vaši odpověď. Vzhledem k tomu, že nové STB umí i nahrávat na USB či externí HDD, další používání DVD rekordéru by postrádalo smysl. Holt půjde do šrotu, až shlédnu všechny filmy na něm.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.