Poradna Blu-ray přehrávače a rekordéry


Autor: | Vloženo: 05.08.2017 000 07:25 | Témata: Poradna Blu-ray přehrávače a rekordéry

Existuje DVD rekordér s s DVB-T2

S přechodem na vysílání DVB-T2 potřebuji obnovit... Mám SONY rekordér s DVB-T.. Výhoda je v tom, že mohu nahrávat a sledovat jiný nahraný program. To spojení "setoboxu" s HDD neumožňuje. Doufám, že jste pochopil mou potřebu.. Děkuji Jaroš

  • Lada

    Lada

    14. října 2017

    Ja mam DVD rekorder DVB-T taky chci obnovit na T2 HVEC-265 ale nikde nemůžu sehnat.Až by jste někde narazil na rekorder dejte mě prosim vědět.Děkuji.Lada

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (20)
    • Ne (1)
  • Mluno

    Mluno

    7. prosince 2017

    Řeším tentýž problém a vůbec nechápu, že se výrobci elektroniky nechopili jasné příležitosti a něco použitelného v cenové třídě 5-10 tisíc nevrhli na pulty. Kromě toho, že digitální videorekordéry se prodávaly před nějakými 10 lety, kdy nahrazovaly jejich analogové páskové předchůdce a tedy už by si zasloužily výměnu je tu právě i ten přechod na jinou vysílací normu, tedy hned dva důvody.
    Něco sice existuje, byla na to reklama tušim že na digizone (Blu-ray rekordér s diskem 2TB), ale v čechách se to při plánované ceně 1500€ prodávat jen tak nebude, protože za tuhle cenu to prostě nikdo nekoupí.
    Osobně už rodinu připravuju na to, že se bude muset naučit zacházet s počítačem. K televizi pořídíme set-top box ale nahrávání svěříme počítači. Hardware neni zas tak drahý, počítám-li, že počítač stojí a potřebujeme jenom televizní kartu, momentálně kolem tisícovky na jeden kanál (Aver TD-310), se software se dá vystačit s tím, co je k dispozici zadarmo. Zatím vypadá moje sestava takto:
    Tři televizní karty DVB-T různé (jedna z nich dvojitá digitální, jedna dvojitá digitál/analog třetí nejlevnější jednoduchá a kupodivu nejlepší) + nejnovější přírůstek v podobě TD-310
    Obsluhu nahrávání a další úkoly zajišťuje DV Scheduler
    Počítač postavený na D-510MO (Intel Atom djojjádro 1.6GHz prostě nic moc, byl původně plánovaný na něco jiného) plně postačuje pro nahrávání (i více pořadů souběžně), úpravy provádím na jiném počítači, tak nemohu posoudit, myslím, že základní střih na by zvládnul.

    Pro úpravy:
    Project-X (DVB demux tool) pro základní střih (kde stačí oříznout začátek a konec, je to bez problému, vystřihování reklam je trochu složitější)
    Pinnacle, mám už po léta koupené, tak ho používám pro větší úpravy videa a autoring DVD, existují i free aplikace, ale ty zatím vyzkoušené nemám. Pinnacle je tak trochu kanón na vrabce.
    Pro přehrávání ať už aktuálního vysílání nebo nahrávek je nejlepší VLC.

    Pokud má někdo tip na nějaký přístroj - rekordér HDD a DVD s DVB-T2 v cenové kategorii řekněme do 10 tisíc, nechť si to nenechává pro sebe, zájemců je určitě daleko víc.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (28)
    • Ne (3)
    • paja

      12. března 2018 - paja

      Panasonic DMR-EX97CEGK DVB-C 500GB
      Televizní příjem: DVB-C, DVB-T2;


    • Mluno

      29. května 2018 - Mluno

      To vypadá velmi dobře až na to, že nemůžu najít informaci, že to najisto podporuje DVB-T2 včetně h265. Ani z recenzí to něak nemohu vyčíst. Zdá se, že je to určené pro Německo, Rakousko a Švýcarsko, nevim jestli tam vysílají stejně jako u nás, nebo zůstali u h264 s modulací DVB-T2.
      Prolistoval jsem německý i britský návod a ve specifikacích neni ani to DVB-T2 jen poměrně obecné informace o kanálech v pásmech VHF a UHF. Jediný obchod, který mi z heuréky vychází (no oni jsou dva, ovšem mají stejné adresy i fotky kamenných poboček, takže je počítám jako jeden) píše upozornění "...Řada výrobců si vyhrazuje právo změny některých parametrů či vlastností bez předchozího upozornění. Potřebujete-li ujištění o určitých parametrech produktu nebo v případě pochybností, kontaktujte prosím svého obchodníka. Pozdější reklamace vlastností je zbytečnou komplikací pro obě strany." ovšem bez jakéhokoliv kontaktu, kam by šel můj dotaz položit.


    • bedlin@atlas.cz

      28. srpna 2018 - [email protected]

      DVB-T2 je u nás naštěstí zcela totožné s tím, co přijali němci.
      Jinak hledám v podstatě to samé. Bluray s DVB-T2 tunerem, lan vstupem, zvuk. dekodérem a USB nahráváním. Vnitřní HDD nepotřebuji. Kdybyste věděli něco rozumného, napište.

      Bedlin


  • Petr

    Petr

    22. ledna 2018

    Panasonic DMR-UBC80EG-K za cenu cca 20 tis.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (8)
    • Ne (3)
    • Mluno

      5. března 2018 - Mluno

      Děkuji za typ. Je to mimo finanční možnosti, respektive mimo to, co bychom chtěli utopit (někdo používá slovo investovat) v domácím videu, ale to nevadí, alespoŇ vím kde mím hledat. Vzpomínám si, že jsem před nějakou dobou o tomto přístroji slyšel, že bude, ale s cenou kolem 1000€ (nebo USD už nevim) jsem pochyboval, že se k nám bude dovážet (respektive očekával jsem uvedení i nějakých nižších modelů za řekněme normální ceny). Pořád se divím, že se výrobci domácí techniky nesnaží něco vytěžit z nucené výměny přístrojů.

      Zajímavé ovšem je, že když zaškrtnu, že chci rekordér, nenajde se nic, stejně jako když zkouším hledat podle velikosti pevného disku. Vlastně neni to záhada, v tabulce parametrů chybí jakýkoliv údaj, je tam pouze výrobce. Nevím ale jaký smysl má možnost "Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Kontaktujte nás!" uběhnul minimálně měsíc a popis se nezměnil. Nejde o mě, já kliknu ve svém profilu na toto vlákno a vidím, kam mířit, ale o ostatní lidi a možná i o ostatní výrobky - kolik ještě jich nevidim když zadám parametry rekordér s DVD/BD a HDD (nadějně vypadá ještě DMR-BCT765EG a několik dalších, ale nad 10 tisíc to neprojde rodinou radou). Tohle je samozřejmě úkol pro heuréku, má-li fungovat jako srovnávač, musí nejdřív vědět, co srovnává. Nevím, jestli jsem jediný, kdo má pocit, že se použitelnost tohoto portálu zhoršuje. Nemělo by být v zájmu výrobce, potažmo jeho prodejců, aby byl popis výrobku (nejen zde) co možná nejúplnější?

      Zatím to stále není aktuální, správa domu se stále k zavedení DVB-T2 nemá, takže zatím problém řešit nemusíme, ale to nic neznamená; současné DVB také zavedli v podstatě ze dne na den tři dny před vypnutím analogu. Možná kdybych na chodbě domu neviděl montéry, jak se přehrabujou v rozvaděči, ani to nevím.

      Mimochodem objevil jsem nedávno skvělý freewareový program DVDStyler, který jsem předtím neznal. Je celkem nenáročný a pro spoustu věcí stačí. Sám bych vystačil s podobou souborů vytvořených v project-x ale ne všichni se s tím spokojí a trvají i na DVD pro klasický přehrávač.


    • paja

      12. března 2018 - paja

      Našel jsem :
      Panasonic DMR-EX97CEGK DVB-C 500GB za cca 9000,
      má Televizní příjem: DVB-C, DVB-T2;


    • Vlastimil

      13. března 2018 - Vlastimil

      Kupovat Blue ray rekordér Panasonic s HDD 500 GB za cca 20 tis. Kč je podle mě blbost. Také potřebuji vyřešit 2 nezávislé signály DVB T2 (novou televizi už mám, tam je to bez problémů) a druhý signál k digitálnímu projektoru. K projektoru pořídím set top box pro DVB T2 (lze sehnat i se dvěma tunery, takže signál z jednoho tuneru lze vést do projektoru nebo staré TV a ze druhého tuneru do rekordéru), a pak lze sledovat jiný TV program a zároveň jiný program nahrávat (buď přímo na USB flash disk zapojený do set top boxu anebo na HDD rekordéru, který je připojený k set top boxu). Tohle řešení (dvoutunerový set top box + USB flash disk o kapacitě aspoň 64 GB) vyjde trochu levněji něž nový rekordér Panasonic (cca 2.000 Kč a ne 20.000 Kč). No a k přehrávání DVD poslouží dosavadní DVD rekordér. Anebo lze zakoupit slušný Blue ray přehrávač v cenové hladině 2.500 -3.000 Kč, který neumí akorát přehrávat nové 4K neboli Ultra HD blue ray disky. Ale upřímně, kolik ultra HD BD v ceně 800 - 900 Kč za kus si koupíte? :-) Dvoutunerový set top box je např. zde: https://set-top-boxy.heureka.cz...


    • Mluno

      31. května 2018 - Mluno

      S tím souhlasím, za 20 tisíc se dá s určitými kompromisy sestavit počítač použitelný pro tuto činnost. I přes ty kompromisy ale bude mnohem lepší snad jen s tím, že vyhledat potřebný sw je trochu náročnější. Navíc do počítače si lze naskládat televizních tunerů co jen zvládne (u nás máme 5 multiplexů, tedy 5 TV tunerů postačuje) a tedy není omezení v libovolném nahrávání čehokoliv současně. Jenom to zpracování je potom náročnější na znalost práce s počítačem, u videorekordéru je to podstatně jednodušší.
      Pořád se nechci vzdát myšlenky, že starý videorekordér nahradíme novým.
      Opravdu filmové Blu-ray nemám ve sbírce jediné a za současné ceny bych je ani nekupoval. Ostatně než se DVD dostala do rozumných relací (9-99 korun, maximálně 169), nekupoval jsem ani je.


  • Pavel

    Pavel

    24. dubna 2018

    U nás sice nedostupný, ale v UK ano a má 2 x DVB-T2
    Panasonic DMR-EX97EB

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Svatopluk Šroubek

      30. dubna 2018 - Svatopluk Šroubek

      Ale je tu jeden problém: britské DVB-T2 (u nich označené jako HD FreeView) je vysíláno v H264 (nám známé MPEG4 AVC), zatímco to naše v H265 HEVC, takže u nás by tento přístroj nešlo použít.


  • Pavel Vlasák

    Pavel Vlasák

    12. května 2018

    https://dvd-blu-ray-prehravace-rekordery.heureka.cz... ano již jsou první na trhu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Petr

      30. května 2018 - Petr

      Zdá se, že heuréka šla do sebe a kategorie DVD rekordéry s pevným diskem už neni jen prázdnou kategorií ( https://dvd-rekordery-s-pevnym-diskem.heureka.cz... ), ale obsahuje celých 10 (slovy: deset) produktů; nabídka začína nad 10 tisíci a některé mě známé a tady zmíněné přístroje tam nejsou. Stejně tak chybí parametry, z nichž nejdůležitější je přítomnost tuneru DVB-T2 a kodeku hevc/h265 (podle filtrů dokonce nemá žádný ani DVB-T). Přecejenom stávající vysílání má skončit roku 2020 a nikdo si přece nebude kupovat ne moc levný přístroj jenom na dva roky.
      Ovšem je to velmi komplikované zorientovat se na trhu i pro člověka zkušeného. Třeba pohled na nadějně vypadající https://dvd-blu-ray-prehravace-rekordery.heureka.cz... ukázal že nemá kodek h265 tedy bude pro čr po přechodu nepoužitelný. Přitom je v ČR nabízený.


    • PanaStore.cz

      17. července 2018 - Oficiální zástupce obchodu PanaStore.cz

      Dobrý den, to že nemá HEVC H.265 spoustě lidí nevadí (přijímají DVB-C) a k tomu je model BCT765 ideální. Další modely, například DMR-UBC70 a UBC90 již HEVC H.265 ve výbavě mají.


  • Marty

    Marty

    10. června 2018

    Také hledám náhradu za Sony 870. Nechápu výrobce, že nejsou připraveni na převod na Dvb-t 2.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • Mluno

    Mluno

    19. června 2018

    Pro naši domácnost to vyřešil Panasonic DMR-UBC70EGK. Není to úplně ideální volba, ale snad s tím nějak vystačíme. Ne že by byl špatný, spíš má možnosti, které většina členů domácnosti stěží využije (třeba DLNA, o internetu ani nemluvim). Cenu 13 tisíc jsme tedy překousli. Původně jsem chtěl čekat na nějaký levnější model. Zdálo se mi totiž, že firma panasonic postupuje od dražších k levnějším (začlo to modely za 30 a 20 tisíc), tento byl podle toho, co se mi podařilo dohledat poprvé představen veřejnosti v únoru t.r. a v dubnu byl uvedený do prodeje. Čekal bych tedy, že do roka vymyslí model ještě více odlehčený, třeba bez LAN, jenom s DVD a opět o něco levnější. Přecejenom blu-ray ani UHD nijak zvlášť nepotřebujeme (dokonce ani HD, ale 1080p bych si dovolil považovat za standard). Ale staré video sony rdr-hxd990 si prostě usmyslelo a odmítalo vypalovat. V tušení nového přístroje opět začlo alespoň trochu (asi ho přesvědčilo RW naformátované v tom novém ... já vím, že to je nesmysl, tzv. falešná korelace, souhra náhod).
    Jinak je to přístroj celkem dobrý, alespoň z toho, co jsem poznal po zhruba týdenní zkušenosti, což neni zase tolik na nějaké vážnější závěry.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (9)
    • Ne
    • borlan

      5. října 2018 - borlan

      Zdravím, pročetl jsem celé vlákno a zvlášť Vaše reakce. Evidentně jste na téměř stejné vlně jako já. Bojuji s náhradou DMR EX88 (87? teď si nejsem jistý tím čílem a nemohu se přesvědčit...) za cca stejných podmínek jako u Vás. Já bych klidně DVD mechaniku oželel (v nouzi přes PC nebo nějakou externí), protože fungujeme na 99% nahrát na HDD, zkouknout, smazat. Ideálně "vypalovat" na externí HDD. Bohužel vše co jsem zatím viděl nenahradí komfort na jaký jsem zvyklý - cca 20programování, vložení značky, plynulé zrychlené/zpomalené přehrávání (boxy ukazují jen každý x-tý obrázek...) apod. Na ten Váš DMR-UBC70EGK ještě mrknu, ale nad 10tKč se stále ošívám...při přechodu na DVBT1 jsem ještě zkousnul 6tKč za stávající DMR...
      Jinak jak píšete, vůbec netoužím po blu-ray, 4k apod., stačí nám běžné "konzumní" tv vysílání. Bohužel asi směr jde stále více do různých placených databází, archivů a s tím, že si někdo sám nahraje a v klidu někdy zkoukne (a přitom příjemně přeskočí balast reklam) už se moc nepočítá...

      Děkuji za Vaše postřehy, i by se mi líbilo být s Vámi v přímém mailovém kontaktu a řešit osobně, ale nevím jak to udělat a přitom zbytečně nezveřejnit adresy...


  • Bedlin

    Bedlin

    5. října 2018

    Jen ve zkratce: Měl jsem v ruce sedm! DVBT-2 tunerů i MMC Evolve (Android vícejádro na 2GHz, 4G ram, kam jsem přidal externí dongle tuner)
    Jediné co rozumně fungovalo byl Ferguson Ariva T760. Přečte filmy a nahrává i na 4TB disk NTFS. Samozřejmě HDD jen přes napájený Hub , zato ale načte i všechny další hub porty (zkoušeno 4 port). Dokonce lze i (kostrbatě) mazat nebo přejmenovávat soubory. Též net je částečně použitelný. Jen obraz byl o řád tmavší než u konkurence. A pak, pro mne obrovské plus, funguje s gravity DO od LG TV. Kdo však bude hledat ovladač v menu TV, věřte že je pod jiným názvem než Ferguson.
    To vše za cenu pod 1000,- Kč.
    Totální propadák byl skoro za 3000,- Evolve s tunerem. Stále se objevující čínština a odezvy jako jednojádro na 1GHz. Navíc každých pět minut zatuhne... A to nepočítám ohromnou necitlivost tuneru.
    Závěr? Ještě že existuje internetové nakupování s možností vrácení do dvou týdnů. Takto nemám doma kupu nepoužitelných krámů. :-)

    Radek

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (11)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.